maja

Maja Rogić

Profesorica Maja Rogić rođena je 1969. godine. 1993. diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od rane mladosti bavi se glazbom a rano počinje i s pedagoškim radom. Radila je kao učiteljica i profesorica u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića, u Osnovnoj waldorfskoj školi Svetog Jurja u Zagrebu, u Glazbenoj školi Rudolfa Matza te kao urednica dječjeg programa u nakladničkoj kući Dječja knjiga.

Osnivačica je, i već sedamnaest godina, dirigentica i producentica Dječjeg pjevačkog zbora Kikići te zborova koji djeluju u njegovom okviru: Teen zbora Genijalci i Zbora predškolaca Medenjaci

Autorica je stihova, glazbe i aranžmana više od 350 pjesama i kompozicija. Za svoje radove nagrađena je na festivalima na Pagu, u Đurđevcu, Splitu, Kopru, Izoli, Kninu, Travniku, Novom Sadu, Somboru, Prilepu, Kikindi, New Yorku i Zagrebu.

Redovna je članica Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Organizatorica je više humanitarnih koncerata i serije koncerata pod zajedničkim nazivom “Kroz nas se može promijeniti svijet”, jedna od prvih sudionica kao i autorica pjesme “Želim život” humanitarnog projekta Zaklade Ana Rukavina.

Njena pjesma Think pink bila je naslovna pjesma i humanitarne akcije koju je pokrenula Danijela Martinović.

Neke od njenih pjesama uvrštene su u udžbenike i priručnike za nastavnike za predmete Hrvatski jezik i Glazbeni odgoj u nižim razredima osnovne škole.

Majka je osamnaestogodišnjeg sina Mihaela i desetogodišnje kćeri Magdalene i još uvijek sanja i živi svoje dječje snove.