kikici

O nama

Dječji zbor Kikići čini stotinjak članova u dobi od 3-13 godina. Stariji članovi nastupaju samostalno pod imenom Genijalci, a najmlađi pod imenom Medenjaci. Zbor djeluje osamnaestu godinu, a svojom se kvalitetom već duže vremena nalazi među najboljim i najaktivnijim dječjim zborovima u Hrvatskoj što dokazuje i repertoar zbora od više od tristo pjesama koji konstantno raste, devetnaest izdanih nosača zvuka kao i broj od više od 50 nastupa godišnje na različitim manifestacijama, koncertima i festivalima širom Hrvatske, ali i izvan nje.

Već petu godinu za redom naše pjesme redovito su vrlo visoko pozicionirane na Top listi Dječje televizije, pjesma naših Mini Kikića 2014. je godine proglašena za Hit ljeta, pjesma Jabuko, jabučice u izvođenju školaraca bila je druga sa samo nekoliko glasova manje. Kao edukativan materijal naše se pjesme sve više koriste u vrtićima i osnovnim školama u Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Kikići na Zrinjevcu

Zbor i solisti članovi zbora dobitnici su brojnih priznanja i nagrada od kojih izdvajamo prve nagrade na festivalima u Đurđevcu, Splitu, Kikindi, Pagu i Kninu, drugu i treću nagradu na međunarodnom festivalu Šareni vokali u Somboru, Grand prix nagrade na međunarodnim festivalima Asterisks u Makedoniji i Kukuriček u Đurđevcu , treću nagradu na međunarodnom festivalu Katjuša u Moskvi, dvije treće i posebna nagrada na festivalu Eurokids u Italiji, treću nagradu na međunarodnom festivalu Školjkice u Novom Sadu, treću nagradu na međunarodnom Đurđevdanskom festivalu u Banja Luci, drugu nagradu na međunarodnom festivalu Raspjevane pahuljice u Mrkonjić Gradu, drugu nagradu na međunarodnom festivalu Zvezdički u Prilepu, dvije prve, jedna druga i dvije treće nagrade na međunarodnim festivalima FENS u Kopru, nagrade u Sarajevu, Travniku, Izoli, Kutini, Veloj Luci…

Kikići na Dječjem sajmu 2014.

U samo 14 mjeseci članovi zbora na međunarodnim su festivalima osvojili čak 24 nagrade ali i pozivnice na velike međunarodne festivale u Mađarskoj, Kazahstanu, Rumunjskoj, Bugarskoj, Malti, Italiji, Rusiji, Srbiji, Bosni, Makedoniji, Estoniji, Ukrajini, Letoniji, Crnoj Gori, Sloveniji…

Umjetnička ravnateljica zbora je profesorica Maja Rogić, redovna članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade i Hrvatskog društva skladatelja.