Dođite na prvi Međunarodni dječji festival “Čarobna frula”

Centar za glazbu Zagreb u suradnji s Hrvatskim glazbenim  društvom Čarobna frula, Centrom za kulturu i informacije Maksimir i Udrugom Dječji zbor Kikići organizira Međunarodni dječji festival Čarobna frula koji će se održati od 03. do 05. prosinca 2015. u Centru za kulturu i informacije Maksimir.

Na festivalu će nastupiti ukupno 85 natjecatelja u dobi od 4 do 14 godina iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Međunarodni dječji festival Čarobna frula solistički je festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera.

Za sudjelovanje na festivalu mogla su se prijaviti djeca solisti u dobi od 3-14 godina koja izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.

Na festivalu će se pjevati uživo uz instrumentalnu matricu. Izbor pjesama i natjecatelja vrši višečlana  komisija koju čine renomirani stručnjaci na području dječje književnosti i glazbe.

Autori i izvođači odabranih skladbi  ustupaju organizatoru pravo da navedene skladbe izvede, tiska i prenosi putem medija i televizije bez teritorijalnih ograničenja te da ih snimi na nosače zvuka odnosna da sva ili neka od tih prava prenese na treću osobu bez naknade.

Sudionici festivala natjecat će se u 4 kategorije.

  • I kategorija 3-5 godina
  • II kategorija  6-8 godina
  • III kategorija 9-11 godina
  • IV kategorija 12-14 godina

Natjecatelje će ocjenjivati stručni i dječji žiri i dodijeliti im nagrade. U svakoj kategoriji bit će dodijeljena prva, druga i treća nagrada. Odluke žirija su konačne. Nagrade nisu novčane.

Svi sudionici dobivaju diplomu za učešće i prigodan poklon. Troškove dolaska i smještaja snose sami natjecatelji. Za natjecatelje koji dolaze izdaleka organiziran je smještaj po povoljnoj cijeni u blizini dvorane. Postoji mogućnost besplatnog smještaja sudionika festivala u obitelji domaćina.

RASPORED KONCERATA:
03.12.2015.
četvrtak u 19.00 sati (kvalifikacije – hrvatski izvođači)
dvorana Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18

04.12.2015.
petak u 19.00 sati (kvalifikacije – hrvatski izvođači)
dvorana Centa za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18

05.12.2015.
subota u 12.00 i 16.00 sati (kvalifikacije – međunarodni izvođači)
u 19.00 sati finale – koncert
dvorana Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18

ULAZ NA KONCERTE JE BESPLATAN.